Jag är född med passion för mat…

I huset i Kumla där jag växte upp låg en köttaffär i ena delen av huset och ett bageri i andra. När jag vaknade på morgonen doftade det nybakat bröd och rökt korv. I den lilla korvfabriken på gården var farsan korvmakare. Hans falukorv fick folk att vallfärda från hela Närke. I köket en trappa upp lagade mamma rejäl husmanskost med stor omsorg. Med den starten i livet var vägen utstakad…

Jag började i restaurangskola i Örebro. Sökte mig sen ut i världen och arbetade för FN i Mellanöstern under 2 år som kock När jag kom hem till Sverige blev det olika typer av restaurangkök under några år innan jag 1982 tog över Skansenbuffén och lagade husmanskost, luncher och catering, under nio år. 1991 blir Skansenbuffén Hos Pelle i samma lokaler på Djupedalsgatan. Nu blev det en riktig restaurang öppen även för kvällsgäster. Jag drev Hos Pelle i 25 år, först som ”finkrog” men de sista 10 åren med alltmer inriktning på långkok och husmanskost. Hos Pelle har varit en institution i Linnestaden i Göteborg – älskad av många stamgäster.

Jag har alltid arbetat med de råvaror som säsongen erbjuder, närproducerat och ekologiskt så långt som möjligt. Det har varit en glädje i att finna och stödja nära och ambitiösa producenter. Förutom min restaurang har jag hållit otaliga kurser, föredrag och deltagit i mässor, medverkat i jurysammanhang mm och på detta sätt träffat många människor som likt jag, brinner för matglädjen. År 2008 tilldelades jag gastronomiska akademins guldmedalj ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”.